Copyright

De patronen van het "Randje per Week" zijn weliswaar gratis, maar zijn en blijven eigendom van Simone de Jong van Atelier Soed Idee en Annelies van den Bergh! Je mag ze voor EIGEN GEBRUIK downloaden en printen, maar NIEMAND mag ze elders publiceren, kopiƫren of delen op Facebook, Pinterest etc.!!!
The charts of "Randje per Week" ar free, but are still Copyright protected and owned by Simone de Jong of Atelier Soed Idee and Annelies van den Bergh! You can download and print them for your OWN USE, but NOBODY is allowed to publish, copy or share them to Facebook, Pinterest etc.!!!
Om de patronen op te slaan: klik met de linkermuisknop op de afbeelding om deze te vergroten, klik vervolgens met de rechtermuisknop en sla de afbeelding op op je computer. Print het patroon vervolgens vanaf je computer. Ieder patroon begint steeds met een enkele rij kruisjes, wat de laatste rij is van vorige week (deze dus niet borduren).
Op het blog van Annelies vind je iedere week de achtergrondinformatie en het originele schoollapje, waar de randjes vanaf komen.
To save the charts: click with your left mousebutton to enlarge the picture, then click right mousebutton and save picture on your computer. Print the chart from your computer. Each chart starts with a single row of stitches, which is the last row of last week (you don't stitch these).
At Annelies' blog you'll find each week the background information and the original School Sampler, where the Randjes come from.

dinsdag 1 juli 2014

Weeffout Wit band met Rood Randje

Wellicht heb je op mijn blog het verslag gelezen van mijn bezoek aan Vaupel & Heilenbeck, de producent van het linnenband. Dit Duitse bedrijf is een zeer ambachtelijk bedrijf, waar nog op een degelijke, ouderwetse manier geweven wordt.

Helaas gaat er ook weleens iets mis en daarom plaats ik nu dit bericht.Een oplettende klant kwam er achter dat haar wit-met-rode linnenband niet juist is geweven. In plaats van 11 draden per cm, zitten er maar 10,2 draden op een cm, waardoor het hele borduurwerk groter wordt en de "Randjes per Week" uiteindelijk niet helemaal op 2 meter passen. Het totale borduurwerk wordt 202 cm lang, ipv 190 cm. Het band is ook iets smaller, er passen in de breedte maar ongeveer 99 kruisjes op in plaats van 105 (19 cm breed in plaats van 20 cm).

Deze mevrouw heeft haar band aangeschaft in januari van dit jaar. Aan de hand van de bestellingen kon ik precies zien wie in deze periode - tussen 6 en 23 januari 2014 - nog meer het WITTE band met ROOD RANDJE hebben aangeschaft en inmiddels heb ik deze mensen allemaal benaderd via email.

Heeft u van mij geen email ontvangen, maar bent u van mening dat ook uw band verkeerd geweven is, neemt u dan alstublieft contact met mij op. Ik zal al het mogelijke doen om samen met u tot een passende oplossing te komen. Heeft u uw band bij een andere winkelier gekocht, neem dan contact op met de winkel waar u het gekocht heeft.

Bij voorbaat bied ik u mijn excuses aan, want ik begrijp dat dit zeer teleurstellend is.

LET OP: het betreft hier alleen WIT band met een ROOD randje, wat aangeschaft is in de periode van 6-23 januari 2014!!!

Simone de Jong
Atelier Soed Idee

1 opmerking:

  1. Betekent dit dat wanneer je het na die datum hebt gekocht, het wel de juiste aantal draden heeft? Ik heb het band in februari gekocht en het patroon past er in de breedte in ieder geval niet helemaal op, als je nog een stukje vrij wilt hebben tenminsten aan de randjes...

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht!

Thanks for your comment!